jelentkezési határidő

Aktuality
Miért fontos az időben történő jelentkezés?

Miért fontos az időben történő jelentkezés?

Miért fontos az időbeni jelentkezés?

 

Az utazásszervező irodák utazási szerződésében megtalálható az a viszonylag új szabály, hogy az irodáknak meddig kötelességük lemondani útjukat elegendő jelentkező hiányában!

Tekintettel arra, hogy az utazási szerződést nem mindenki olvassa el, szeretnénk felhívni a figyelmet arra a fontos szabályra, ami az utazásszervezőkre vonatkozik, idézem:

„…legkisebb utaslétszám hiányában az utazás megkezdése előtt 20 nappal a szerződéstől, írásban tett nyilatkozatban elállhat….”

 

Egyben ez szabályzat arra is felhívja a figyelmet, hogy elsősorban a körutakra, városnéző utazásokra időben kell jelentkezni. Természetesen vannak megoldások, amikor kisebb létszámmal is elindul az utazás némi felárral, illetve az iroda keres a saját útja helyett egy másik hasonló tartalmú és időpontban hirdetett utat a már meglévő jelentkezőinek.

Nem szabad összetéveszteni vagy ugyanazt várni a körutas szervezőktől, mint az üdülésszervezőknél tapasztalható. Ott sűrűbben előfordulhat a last minute vagy akció, mert a tranzitjáratra lefoglalt autóbuszok vagy charter járatú repülőgépeket meg kell tölteni utassal. Ugyanez vonatkozik a kontingens szerződésben lefoglalt szálláshelyekre is. Persze itt is előfordulhat, hogy aki erre vár, a végén  nem kap már helyet. Különösen így van ez egy-egy frekventált időszakban, pl. hosszú hétvégék vagy ünnepek….

A lényeg, amire a figyelmüket fel szerettem volna hívni, ha már biztosak abban, hogy szeretnének egy adott időpontban elutazni, ne halogassák a jelentkezésüket, hanem jöjjenek mielőbb. Számos előnye van a korai jelentkezéseknek is: pl. akciók, first minute árak, megválaszthatja ülőhelyét…stb.

 

Üdvözlettel: Nirva Tours Kft.