Egyiptomi körutak tengerparti pihenéssel, Nílusi hajóúttal, Kairói városlátogatással. szilveszter Kairóban, Szilveszter Egyiptomban! - tengerparti üdüléssel, hosszú hétvége Kairóban.

Egyiptomi körutak tengerparti üdüléssel

Egyiptomi útjainkkal az ókor egyik legfejlettebb országát szeretnénk bemutatni, a mai napig megfejthetetlen titkokkal, ami építkezéseikben, kultúrájukban, temetkezési szokásaikban jelen volt.

Az érdeklődők, akik nem elsősorban a melegvizű Vörös tenger miatt utaznak Egyiptomba, hanem ennek a tőlünk minden tekintetben más országnak a felfedezése és megismerése céljából a következőket javasoljuk:

- utazás szempontjából két lehetőség közül lehet választani: egyénileg vagy szervezett társas úttal mehetnek. Mi az utóbbit javasoljuk.

- így több idő jut a műemlékek felkeresésére.

- betekintést kapnak a mostani lakosság életébe és szokásaiba, ugyanakkor a történelmi ismertetőkből ismerhetik meg az ókori egyiptomiak közel ötezer éves múltját. 

- az ókori egyiptomiak hagyták ránk mindazokat az egyedülálló építményeket, a Piramisokat, a  Szfinkszet, érdekes templomaikat…stb, ami miatt a világ minden tájáról érkeznek ide turisták.

- a jelenlegi arab lakosság a 7. század óta vette hatalmába az országot és a tőle telhető módon, kisebb-nagyobb sikerrel szabályokkal, előírásokkal védi a régmúlt emlékeit, amit nagy tiszteletben kell tartani minden odaérkezőnek.

- sokat fejlődött az ország, de még sok a tennivaló, hogy az odaérkező turista jól és biztonságban érezze magát. Ugyanakkor minél modernebb egy ország annál többet veszít történelmi bájából és hangulatából.

-a z arab lakosság vidám és vendégszerető, de más értékrenddel.

- a több, mint 80 milliós lakossági létszámnak nagy része szegénységben él, ezért is sok a kéregető az országban, ami zavaró lehet, ha valaki egyedül sétál a városokban. Ez is indokolja, hogy először szervezett formában idegenvezető  kíséretében tegyék meg az utat, aki időben mindenre felhívja a figyelmet, még ezekre a zavaró momentumokra is.

- Nilusi hajóút során gyakorlatilag átutazza Egyiptomot hosszában. Egyiptom déli területétől északi irányba Kairóig, sőt lehetőség van eljutni Alexandriába is egyik fakultatív program keretében ahol Nagy Sándor és Kleopátra nyomába eredünk. Valamikor ez a hajóút Alexandriától- Asszuánig tartott, de időben közel 3 hétre volt szükség. Ezt egyre kevesebben tudták bevállalni és ma már csak 3, 4 napos,legfeljebb egy hetes hajóutak vannak. A hajóút záró programja Luxor, az egykori Théba. Itt található Luxor és Karnak templom együttese, ami az egész utat megkoronázza. Luxorból a legegyszerűbb eljutni a Vörös tengerhez, ahol visszacsöppen a 21.századba és egy nagyot pihenhet, fürdőzhet.

- már 2-3 fővel is indítjuk a társas utakat kisebb felár mellett, aminek több szempontból is pozitívuma van. Egyszerűbb a kontaktus az idegenvezetővel, jobban hallja az előadását, nem kell  nagy létszámú csoportra várni, hogy haladhassanak tovább…

- ha mégis egyénileg szeretne utazni és jobban elmélyülni a múzeumokban, akkor is érdemes utazási irodán keresztül utazni, akinek az egyiptomi partner irodája mindenben a segítségére  lesz. Az á la carte programok kialakításában, a transzferek szervezésében, a belépőjegyek megvásárlásában… Ezért Önnel lesz egy helyi angol nyelven beszélő kísérő is , akire  mindezekben számíthat.

 

Célunk mindenképp, hogy felejthetetlen élménnyel térjen haza!

 

Hosszú Hétvége Kairóban

Hosszú Hétvége Kairóban

Egyiptom » Kairó

5 nap    2018-09-28

Ellátás: Félpanzió 

repülő

Oldal 1 a 1, ábrázolva 1 kínálatok 1 teljesen, tól 1. ig 1. kínálat-ig.