buszos utak hódmezővásárhelyről, Erdélyi és Székelyföldi utazások 2018., Erdélyi utazás busszal, Székelyföldi körutazás busszal

ERDÉLYI UTAZÁS

Erdélyi és Székelyföldi utazásaink 2018-ban

Legrégebbi útjaink közé tartozik. Jól összeállított, logikusan felépített programokkal.

Kétségtelen Erdély könnyen elérhető és sokan utaznak egyénileg, de ha a látottakról pontos és fontos információkat szeretne hallani, jöjjön el egyszer szervezett társas útra.

Az utakat komfortos autóbusszal bonyolítjuk budapesti indulással, útvonalnak megfelelően több felszállási lehetőséggel.

Rugalmasak vagyunk az utaslétszám vonatkozásában, ha nincs meg a meghirdetett minimális utaslétszám kisebb buszra cserélünk. Szállásaink nagy része nemrég épült kifogástalan, kis panziókban van, a program szerinti helyeken.

Természetesen arra is törekszünk, hogy minél kevesebbet kelljen a bőröndökkel bíbelődni. A 3-4 napos utak nagyrészt egy településen vannak, az 5-6 napos körutak két vagy három településen, mert az Önök kényelmén kívül tiszteletben kell tartanunk a gépkocsivezető vezetési idejét.

Ruhaneműiket célszerű a program ismeretében gondosan összeválogatni, Erdélyben hosszabb a tél, tehát az őszi, kora tavaszi útjainknál fontos a réteges öltözködés, a kényelmes cipő, esőkabát, esernyő….

 A nyár ott is kellemesen meleg, de biztonság kedvéért 1-1melegebb felső vagy esőkabát „elkellhet” az úton.

Minden kirándulásra busszal megyünk, minél jobban megközelítve a látnivalókat.

Az erdélyi vendéglátást, vendégszeretetet helyi specialitások készítésével, félpanziós ellátás keretében ismerhetik meg, de a Gyilkos-tónál ne hagyják ki a finoman készített pisztrángot sem. A Tordai hasadéknál megkóstolhatják a csíki sört  miccsel vagy az út során több helyen  vehetnek eredeti kürtös kalácsot is.

A felajánlott programokban egyaránt van városnézés és kirándulások a természetben, de nem egyforma arányban. A szerint is válogathatnak programjaink között, hogy melyik sóbányába szeretnének lemenni, mert egyik programunkban a tordai, a másikban a parajdi sóbánya szerepel.

A volt magyar terület számtalan csodával rendelkezik és mi ezeknek nagy részét megmutatjuk, megismertetve szorgalmas kezük munkáját a kézművesek piacán.

A 6 napos programunkat Csíksomlyói kirándulással bővitjük 2018-ban!

Azon kedves utasaink, akik mégis szívesebben utaznak egyénileg vagy néhány fős baráti társasággal szállásrendelésük mellé szívesen ellátjuk programokkal és egyéb jó tanáccsal.

Amiről gondoskodni kell egy-két jó térkép ( magyar és román nyelvű) az útra, hiszen a GPS nem biztos, hogy minden kisebb zeg-zugos területre elvezet.

 

Várjuk Önöket, keressenek fel bennünket!