Franciaország utazási ajánlatok:

Országok részlete

Franciaország Franciaország - transparent

Régió:

Párizs Franciaország szíve, és mi megmutatjuk Önnek, hogyan dobog! Egy párizsi utazás repülővel felejthetetlen élmény lesz az Ön számára – és ez a mi célunk! Fakultatív programjaink segítségével felfedezheti ezt a gyönyörű várost, a csoportvezetőtől – aki végig kíséri Önöket – bármikor kérhet segítséget az út során. Utazzon velünk, ma már az utazás repülővel alig két óra, és máris elvegyülhet Párizs csodásan pezsgő forgatagában...

 

Általános információk Franciaországról és a fővárosról:

 
A Francia Köztársaság központi területe Nyugat-Európában található, a Földközi tenger- a La Manche csatornáig és az Északi tengerig, valamint a Rajnától az Atlanti óceánig terjed + a tengeren túli területei. Fejlett ország. Hivatalos nyelv: francia.
Lakossága a tengerentúli területeivel együtt: kb. 64,5 millió. Területeit délen a Földközi tenger, nyugaton az Atlanti óceán, északon a La Manche csatorna és az Északi tenger határolja. Keleti oldali szomszédai: Belgium, Németország, Svájc és Olaszország. Dél Nyugaton Spanyolország és Andorra
Gyönyörű ország. Az év minden szakaszában kínál látnivalókat, természeti szépségeivel, tengerpartjaival, műemlékeivel. Közel 80 millió turista látogatja évente. Fővárosa Párizs, a világ legnagyobb városai közé tartozik, a szerelem és a turizmus fővárosa.
Időeltolódás: Magyarország és a központi terület között nincs.
Időjárás: Franciaország éghajlatát óceáni, enyhe telek, viszonylag meleg nyarak jellemzik. A déli partvidék keskeny sávja mediterrán éghajlatú.
Születéskor várható élettartam: nőknél: 84,33 év; férfiaknál: 77,79 év (Titkát majd utazásunk alatt tudhatják meg)
Fizető eszköz (euro)
Franciaországban székelő Magyar Nagykövetség címe: 5 bis, square de l’avenue Foch, 75116 Paris, Telefonszám: (00 33) (1) 4500-9497 
 
Egyéb tudnivalók utazáshoz:
Útiokmány: Érvényes személyigazolvány (célszerű a kártya alapú, de a régit is még elfogadják) vagy érvényes útlevél.
Elektromos áram: 220 V, de a csatlakozó típusa nem egyezik a magyar szabvánnyal.
Közbiztonság hasonló, mint Magyarországon.
Közlekedés a központi területen: jobb oldali
Csapvíz általában fogyasztható
Kötelező védőoltás nincs
Orvosi ellátás: Turistáknak célszerű Baleset-betegség és poggyász biztosítást kötni vagy legalább a TB-vel rendelkezőknek kikérni az Európa Biztositási Kártyát (ingyenes) a helyi TB irodából.

 

Miért válasszon minket párizsi utazása alkalmával?!

Mert velünk igazán megismerheti Párizst!
Mert irodánk már 27 éves tapasztalattal bonyolítja a francia utakat!
Mert gazdag programot állítottunk össze!
Mert az árban rendkivül kedvezőek vagyunk!
Mert lehetősége van bekukkantani a kastélyok világába és a franciák mai életvitelébe!
Mert a csoportvezető végig Önökkel van!

 

Jöjjön velünk Párizsba, a világ egyik legszebb és leggyönyörűbb városába!

 

 

Franciaországról röviden

Franciaország, hivatalosan a Francia Köztársaság (franciául la France vagy République française) független ország. Központi területe Nyugat-Európában helyezkedik el, de világszerte rendelkezik megyékkel és területekkel. A központi rész a Földközi-tengertől a La Manche-csatornáig és az Északi-tengerig, valamint a Rajnától az Atlanti-óceánig terjed. Ezt a territóriumot hatszögletű alakja végett a franciák gyakran emlegetik l'Hexagone (magyarul a hatszög) néven.
Szomszédai Belgium, Luxemburg, Németország, Svájc, Olaszország, Monaco, Andorra és Spanyolország. 
A 18. és 19. században az ország a kor egyik legnagyobb gyarmattartó birodalma volt, hatalmas területekkel Afrikában és Délkelet-Ázsiában és számos szigettel a Csendes-óceánban. Franciaország fejlett állam, amely a forrástól függően a világ ötödik vagy hatodik legnagyobb gazdaságával rendelkezik. Évi 79 millió turista látogatja, ezzel a legkeresettebb ország a világon.
A nemzetközi politikában jelentős szerepet vállal. Alapító tagja az Európai Uniónak és az ENSZ-nek és Biztonsági Tanácsának, tagja a Frankofóniának, a G8-nak, az OECD-nek és a NATO-nak. Franciaország nukleáris fegyverekkel is rendelkezik.

Éghajlat

Franciaország éghajlatát az óceáni és mediterrán hatások befolyásolják legerősebben. Az ország túlnyomó részének éghajlata enyhe telű óceáni, a tengerpartoktól távolabbi területeken azonban a kontinentális éghajlat sajátosságai is megjelennek. A földközi-tengeri partvidék éghajlata jellemzően mediterrán, ugyanakkor a magasabb hegyvidékeken, így elsősorban az alpi területeken változatos magashegységi éghajlat alakul ki.

A Franciaországba látogatók tehát egész évben igen eltérő időjárással találkozhatnak az ország különböző részein.

Etnikumok

Franciaországot a történelem előtti időktől kezdve kereskedelmi, népvándorlási és hadműveleti utak szövik át. A mai népesség az évszázadok során négy fő európai népcsoport keveredése eredményeképpen alakult ki: kelta (gall és breton), akvitán (baszk származású), római és germán (frank, vizigót, burgund, normann). A történelmi népcsoportokon kívül a 19. századtól kezdve további népcsoportok települtek Franciaországba, csak a legismertebbeket említve: belgák, olaszok, spanyolok, portugálok, lengyelek, örmények, kelet-európai zsidók, maghreb népek, arabok, berberek, fekete-afrikaiak és kínaiak. Jelenlegi becslések szerint a francia népesség 40%-át ezek a bevándorló hullámok teszik ki, amivel Franciaország etnikailag az egyik legváltozatosabb országgá vált Európában és ebben jelentősen hasonlít az Egyesült Államokhoz és Kanadához.

Párizsról röviden

 

Párizs (franciául Paris), Franciaország fővárosa. A Szajna folyó partján terül el az Île-de-France régió (vagy Région Parisienne) szívében. Párizs Európa egyik legnépesebb városa. Becsült népessége elővárosait nem számítva 2006 januárjában 2 167 944 fő volt, ám agglomerációival populációja 2005-ben több volt mint 9 millió fő, míg a Párizs „aire urbaine" (fővárosi terület) 12 millió lakost számlál.

A két évezreden keresztül fontos szerepet játszó Párizs ma a világ egyik vezető gazdasági és kulturális központja, befolyása a politikára, az oktatásra, a szórakoztatóiparra, a sajtóra, a divatra, a tudományra és a műveszetekre a világ négy legjelentősebb városa közé emelte. A Région Parisienne Franciaország legfejlettebb területe, gazdaságának központja. 2006-ban 500,8 millió euróval a francia bruttó hazai termék egynegyedét adta. A világ 500 legjelentősebb vállalatából 38 székel Párizs számos üzleti negyedének egyikében. Jelentős nemzetközi szervezetek, mint pl. az UNESCO is párizsi központú.

A világban Párizs a legnépszerűbb úticél a turisták körében több mint 30 millió évi látogatóval.

Éghajlat

Párizs éghajlata klasszikus óceáni, enyhébb a tél, hűvösebb a nyár.

Lakosság

Párizs lakossága 2005-ös becslések alapján 2 153 600 fő volt, mindez közel 105,4 km² területen. Ahogy az a nagy népsűrűségi adatból kitűnik, népesedési változásai nem követik más nyugati városokét. Egyrészt területe jóval kisebb, mint bármely más európai metropoliszé, mivel csak a tényleges belváros tartozik a városhoz. A város népsűrűsége igen nagy - az egyéb belvárosokkal összehasonlítva is - a New York-i Manhattan után a legsűrűbben lakott nyugati típusú belváros.

A nagy népsűrűség a városból elköltözők hullámát kompenzáló nagy számú bevándorlók miatt adódik. A városban élők 19,4%-a Franciaországon kívül született, 4,2%-a pedig kevesebb mint 10 éve rezidens az országban.

Városkép

Párizs a feltevések szerint két szajnai szigeten, a Cité szigeten és a Saint-Louis szigeten terült el. Ma a Szajna mindkét partján terül el maga a város 1860-ban meghúzott határai közt, amelyet a 32 kilométer hosszú külső körút határoz meg. Az előbbi ovális formájú területen túl Párizs további két parkos területet is magáénak tudhat: a Bois de Boulogne és a Bois de Vincennes ligeteket.
A városban további parkok is találhatóak (mint a Luxemburg-kert, a Jardin des Tuileries, a Parc de la Villette vagy a Parc de Belleville), de sok ház tetején is találni fás területeket.

Párizs fő folyója a Szajna, amely egy körívben folyik át délkeletről délnyugatra a városon. Így az északi Jobb Part kétszer akkora kiterjedésű, mint a déli Bal Part. Két kisebb folyó is húzódik a városban: a Bièvre, amely délről folyik a felszín alatt Párizsba és a Saint-Martin csatorna, amely északkelet felől részben lefedve érkezik a Szajnához.

A városban több kisebb domb is a található, melyek közül a jelentősebbek: a Montmartre és a Buttes-Chaumont a jobb parton, a Butte aux Cailles és a Sainte-Geneviève-hegy pedig a bal parton. 

Közlekedés

Párizs nemzetközi közlekedési csomópont, ahol az összes közlekedési mód világszintű minőségben képviseli magát. A város két nagy nemzetközi reptere az Orly és a Charles De Gaulle nemzetközi repülőtér.

Központja Franciaország vasúthálózatának is, a TGV járatok innen hálózzák be az egész országot, de ez a kiindulópontja a London irányába járó Eurostar és a Benelux-államok felé közlekedő Thalys vonatoknak is. Jelentős csomópont maradt az autópálya-hálózatban is, a franciaországi 0 kilométerkő is a városban található, ám az átmenő forgalom számára a várost elkerülő körgyűrű ajánlott, mivel annál beljebb a forgalom óriási és nagyon lassú.

A városon belüli tömegközlekedés alapvetően metrón történik, amelyek 14 vonalon járnak, és behálózzák a város minden pontját. Továbbá sok autóbusz is gazdagítja a város közlekedését, amelyek a főbb gócpontokat kötik össze legtöbbször igen kanyargós útvonalon. A város határában mostanság több villamosvonal épült. Az agglomerációval öt RER vonal köti össze Párizst, amelyek egyben a városban gyorsvasútként is szolgálnak.

Látnivalók

Párizs egyike azoknak a városoknak, ahol a legtöbb épített látnivaló található. Az Eiffel-torony, és Párizs egyik szimbóluma a diadalív.

Épülete

- Sacré Cœur
- Eiffel-torony
- Arc de Triomphe - a Place de l'Étoile közepén lévő alkotás, Franciaország dicsőségének és a csatában meghaltak emlékére
- Les Invalides - I. Napóleon és sok katona mauzóleuma
- Conciergerie - középkori börtön
- Palais Garnier - a párizsi opera, Hitler szerint a világ legszebb épülete
- Notre-Dame székesegyház a Cité szigeten
- Samaritaine - 20. század elején épített áruház
- Sorbonne - a középkorban alapított párizsi egyetem
- Szabadság-szobor - a New York-i kisebb változata
- Panthéon - templom, a legnagyobb franciák nyugvóhelye
- Sainte-Chapelle - 13. századi, gótikus kápolna
- Église de la Madeleine (= Madeleine-templom, épült 1764-1842)
- Place des Vosges - IV. Henrik által kialakított tér a Marais negyedben
- Saint-Jacques torony
- Királyi palota
- Párizsi Nagymecset

Múzeumok

- Louvre - Franciaország legnagyobb múzeuma a 19. század előtti alkotások számára
- Musée d'Orsay - volt vasúti pályaudvar, ma az impresszionista és újabb alkotások kiállítóhelye
- Centre Georges Pompidou (Beaubourg) - Kortárs Művészeti Múzeum, óriási közkönyvtár.
- Musée Rodin - francia szobrászok alkotásai
- Musée du Montparnasse - a montparnasse-i művészek élettörténetének bemutatása
- Musée Cluny (Musée National du Moyen-Age) - a középkori műalkotások gyűjteménye
- Musée Picasso - közel 3000 Pablo Picasso képpel és saját magángyűjteménnyel

Egyéb

- Montmartre - történelmi negyed a Szajna bal partján, a legjelentősebb művésznegyed, Sacré Cœur
- Champs-Élysées - „főutcája"
- Rue de Rivoli - bevásárlóutca
- Place de la Concorde (korábban: Place de la Revolution) - Champs-Élysées végén, az Obeliszk helye
- Place de la Bastille - A Bastille börtön helye a francia forradalom idejéig
- Montparnasse - történelmi negyed a Szajna bal partján, műtermek, művészkávézók
- Père Lachaise Temető - sok francia és külföldi híres ember sírjával
- Cimetière de Montmartre
- Cimetière du Montparnasse
- Cimetière de Passy
- Párizs csatornahálózata
- Les Halles - óriási bevásárlóközpont
- Le Marais - divatos negyed a Szajna jobb partján, jelentős homoszexuális és zsidó lakossággal

Szórakozóhelyek

- Fauchon
- Berthillon fagylaltozó
- Moulin Rouge

- Moulin de la Galette

Utazás keresés
Ország és régió kiválasztása
Részletes keresés
Keresések eredményei
Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur » Isola 2000 FranceLocation Apartmanok starstarstar
Panzió | egyéni | Budapest | Önellátás
Értékelés:
0,0 / 6 Hodnocení podle Holidaycheck
52 595 Ft -tól
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-12-01 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 52 595 Ft Részlet
 2018-12-15 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 53 935 Ft Részlet
 2019-01-05 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 54 940 Ft Részlet
Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur » Les Orres Résidence Le Parc des Airelles
Apartmanok | egyéni | Budapest | Önellátás
Értékelés:
0,0 / 6 Hodnocení podle Holidaycheck
53 600 Ft -tól
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-12-15 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 53 600 Ft Részlet
 2019-03-23 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 67 000 Ft Részlet
 2019-03-30 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 67 000 Ft Részlet
Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur » Les Orres Résidence Le Balcons des Airelles starstarstar
Apartmanok | egyéni | Budapest | Önellátás
Értékelés:
0,0 / 6 Hodnocení podle Holidaycheck
56 950 Ft -tól
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-12-08 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 56 950 Ft Részlet
 2018-12-15 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 56 950 Ft Részlet
 2019-03-23 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 70 350 Ft Részlet
Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur Residence La Dame Blanche starstarstar
Szálloda | egyéni | Budapest | Önellátás
Értékelés:
0,0 / 6 Hodnocení podle Holidaycheck
62 310 Ft -tól
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-12-15 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 62 310 Ft Részlet
 2019-04-06 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 76 715 Ft Részlet
 2019-04-13 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 76 715 Ft Részlet
Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur Residence Hameau des Ecrins starstarstar
Apartmanok | egyéni | Budapest | Önellátás
Értékelés:
0,0 / 6 Hodnocení podle Holidaycheck
64 655 Ft -tól
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-12-15 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 64 655 Ft Részlet
 2019-04-06 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 64 655 Ft Részlet
 2019-01-05 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 68 675 Ft Részlet
Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur Residence Les Gentianes starstarstar
Szálloda | egyéni | Budapest | Önellátás
Értékelés:
0,0 / 6 Hodnocení podle Holidaycheck
65 325 Ft -tól
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-12-15 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 65 325 Ft Részlet
 2019-01-05 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 72 025 Ft Részlet
 2019-01-12 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 72 025 Ft Részlet
Franciaország » Rhône Alpes » Savojai Alpok » Les Grandes Rousses Résidence Ecrin D'Huez starstarstar
Apartmanok | egyéni | Budapest | Önellátás
Értékelés:
0,0 / 6 Hodnocení podle Holidaycheck
67 670 Ft -tól
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-12-08 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 67 670 Ft Részlet
 2018-12-15 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 78 725 Ft Részlet
 2019-04-13 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 89 445 Ft Részlet
Értékelés:
0,0 / 6 Hodnocení podle Holidaycheck
75 375 Ft -tól
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2019-04-20 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 75 375 Ft Részlet
 2018-12-01 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 80 400 Ft Részlet
 2018-12-08 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 80 400 Ft Részlet
Értékelés:
0,0 / 6 Hodnocení podle Holidaycheck
80 400 Ft -tól
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-12-01 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 80 400 Ft Részlet
 2018-12-08 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 80 400 Ft Részlet
 2018-12-15 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 83 750 Ft Részlet
Franciaország » Rhône Alpes » Savojai Alpok » Les Grandes Rousses Résidence Alba (Les 2 Alpes 1650) starstarstar
Apartmanok | egyéni | Budapest | Önellátás
Értékelés:
0,0 / 6 Hodnocení podle Holidaycheck
83 750 Ft -tól
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-12-01 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 83 750 Ft Részlet
 2018-12-08 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 83 750 Ft Részlet
 2018-12-15 8 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 85 425 Ft Részlet
FM
Franciaország » Párizs Párizs és Disneyland
Szálloda | repülő | Budapest | Reggeli
Értékelés:
0,0 / 6 Hodnocení podle Holidaycheck
99 990 Ft -tól
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2019-04-19 4 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 99 990 Ft FM Részlet
 2019-06-07 4 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 99 990 Ft FM Részlet
 2019-08-17 4 nap Reggeli repülőrepülőBudapest 99 990 Ft FM Részlet
Franciaország » Párizs Hétvége Párizsban starstarstar
Szálloda | repülő | - | Reggeli
Értékelés:
0,0 / 6 Hodnocení podle Holidaycheck
129 896 Ft -tól
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2019-04-19 4 nap Reggeli repülőrepülő 129 896 Ft Részlet
 2019-03-14 4 nap Reggeli repülőrepülő 129 900 Ft Részlet
 2018-12-13 4 nap Reggeli repülőrepülő 134 900 Ft Részlet

egyéb ajánlatok >