disneyland belépők, utazás a párizsi Disneylandbe, disneyland információk, disneylandi utazás repülővel, Hasznos infók a párizsi Disneylandről

PÁRIZS-DISNEYLAND

Minden gyerek álma és minden felnőtt vágya legalább egyszer eljutni a párizsi DISNEYLAND-be!

Ez nem egy közönséges Vidámpark, hanem maga a „Gyermek" mennyország!

 

DISNEY® PARKBELÉPŐK

 

2018. nyárra érvényes jegyek:

2018. március 21-november 6. között

 

Disneyland programot választókat az idegenvezető elkíséri ahhoz a Metró (RER) megállóhoz, amivel átszállás nélkül kijutanak a parkba. 

 

2018. március 21. és 2018. november 06. között kiállított jegyek 2019. január 31-ig használhatók fel!

 

 

ÁRAK EUR-ban / fő

 

 

belépő típusok

felnőtt

gyerek (3-11,99 év)

1 nap/1 park MINI

53

48

1 nap / 1 park MAGIC

69

63

1 nap / 1 park SUPER MAGIC

79

72

1 nap/2 park MINI

73

68

1 nap/2 park MAGIC

89

83

1 nap/2 park SUPER MAGIC

99

92

 

Több napos jegyek:

belépő típusok

felnőtt

gyerek 
(3-11,99 év) 

felhasználható

2 nap / 2 park

150

133

Kiállítástól számítva 1 évig

3 nap / 2 park

185

166

Kiállítástól számítva 1 évig

4 nap / 2 park

226

180

Kiállítástól számítva 1 évig

 

 

 

 

 

Jegy -információk 

  • A parkbelépő névre szól, a jegy kiállítás után nem cserélhető és nem visszatéríthető!
  • A jegyek minden látványosságra és felvonulásra érvényesek, kivéve a Video Games játékteremre és a Shooting Gallery –re (céllövölde).
  • A belépőjegy ára forintban vagy euróban fizethető. A forint összeg az árfolyam függvényében változik (jelenleg 320 Ft-os árfolyam)
  • A gyermekek a kedvezményes belépőt 3 éves kortól be nem töltött 12 éves korig vehetik igénybe. 3 éves kor alatt ingyenes a belépés.
  • Több napos jegyek: Kiállítástól számítva 1 évig érvényesek. Ezt a típusú jegyet a bejáratnál át kell váltani egy kisebb méretű parkjegyre. A több napos jegyeket az első felhasználás után 8 napon belül kell felhasználni.
  • -1 nap/1 park: a jegy választás szerint érvényes a Disneyland® Parkba vagy a Walt Disney Studio® Parkba.
  • -1 nap/2 park: a jegy korlátlan belépést biztosít mindkét parkba (Disneyland® Park és Walt Disney Studios®)
  • Az 1 napos jegyeknek három típusa van: Mini, Magic és Super Magic . A Mini jegy az alacsony szezonra érvényes, a Magic jegy a középszezonra , a Super Magic jegy pedig a főszezonra érvényes. A szezonokat a fenti táblázat mutatja.

 

Az árak tájékoztató jellegűek, az árváltozás jogát a Park fenntartja!

 


 

A Park  története:

1. Disneyland  1955 Kalifornia

2. Disneyland  1971 Florida

3. Disneyland  1983 Japán

4. Disneyland  1991 Párizs

5. Disneyland  2005 Hongkong 

 

Saját szervezésű útjaink során a párizsi Disneylandbe vezetjük el Önöket,mert ez a Park van hozzánk a legközelebb.

A park Párizstól keletre 32 km-re található. Könnyű megközelíteni autóval, autóbusszal vagy gyorsmetróval. Gyorsmetró választása esetén az 5. zónáig kell megvenni a jegyet és az egészen a Disneyland bejáratáig megy.

Érdemes már nyitásra ott lenni, mert ez a program egy egész napot igénybe vesz! Minden egyes Attrakció előtt hosszú sorok állnak és a minimum várakozás általában 25-30 perc. Híres közmondás:  „Türelem Rózsát Terem!

A kultúrált sorban állás érdekében terelőoszlopokkal irányított sorok kígyóznak a bejáratig.

 

Mára már 2 nagy területe van: a  „Vidámpark” és a   „Disney Stúdió”

 

„ Vidámpark”  vagyis a Csodaország:

Minden csobog, mozog, zene, tánc és vidámság fogad bennünket. Mosolygó gyermekarcok, mintha azt mondanák miért nem lehet ilyen a világ? Sorra jelennek meg előttünk, élőben a Walt Disney figurák.

Ez a terület további 5 részből áll:

-Main Street, USA ( Fő utca, USA)

-Fantasyland  ( Fantázia ország)

-Discoveryland ( Felfedezések országa)

-Adventureland  ( Kalandország)

-Frontierland  ( Határország)

 

1.        Main Street

Egy múlt századbeli amerikai kisváros tárul elénk ,aminek a fő terére érkezünk. Balra egy kis  vasútállomás található. Innen indul egy kisvonat körbe a parkban, ha valaki mindent meg akar nézni, jól teszi, ha ezzel kezdi. A tér központi épülete a városháza”, ami az Információs iroda és a  Talált gyerekek gyűjtőhelye. A tér után egy hosszú utca nyílik, mindkét oldalán épületekkel, amelyek aljában vannak az ajándékboltok, ruhaüzletek, éttermek, cukrászdák stb… (Az éttermekben lehet kapni amerikai hot dogot és hamburgert. Már itt és a park különböző részein találkozhatunk és autogramot kérhetünk Micimackótól, Tigristől, Malackától. Ehhez az ajándékboltban külön autogramfüzeteket lehet kapni, hozzáillő tollal , de olcsóbb,  ha nem felejted el vigyél itthonról egy kis füzetet tollal. Napközben zenés, táncos felvonulás korhű ruhákban.

2.       Fantasyland

Fantasyland bejárata Csipkerózsika kastélya. Főleg a kislányok lesznek oda érte , mert ez a kis hercegnők és hercegek világa, minden rózsaszín.. A látványosságok „lájtosak” a legkisebbeknek valók. Lehet körhintázni, teáscsészékben körbepörögni, eltévedni a labirintusban vagy összefutni Alizzal és bandájával. Csoda országból, repülni Dumbóval és Pán Péterrel, stb. kishajóval körbevagy járni a Földet! Láthatóak a különböző népviseletbe öltöztetett aranyos babák elhelyezve  az adott országra jellemző környezetbe..

3.       Discoveryland

Egy izgalmasabb rész következik., itt sokkal hosszabb a sorokban a várakozási idő is. Az  autópályán, gyerekek  vezethetik a kocsikat, gázzal-fékkel. A rakéta következik, a bátrabbaknak ajánlva!  Kilőhetik az embert a rakétával a világűrbe. Lehet lézerpisztolyozni Buzz Lightyearrel vagy  Nautilussal nézelődni a víz alatt és repülni a Föld körül… Van 3D mozi is ebben a részben, ha valakinek több ideje van.

4.       Adventureland

Itt már nagyobb gyerekeknek való dolgok vannak, többek között egy olyan hullámvasút, amit Indiana Jones-film után neveztek el. Sorbaállás közben meg lehet tekinteni a film díszleteket. Mikor rád kerül a sor beülsz a rád váró kocsiba, rád zárják a védőkart. A kocsi elindulása után eleinte kellemes „lájtos” a menet, majd roham tempóban nyolc-tíz  kanyart tesz lefelé és fölfelé, jópofa kis hurkokkal. Kipróbálhatod milyen fejtetőre állni… Következő egy földalatti vizes hullámvasút a Karib tenger kalózaihoz címezve.  Kishajóban ringatózol a sötétben… aztán elindul fölfelé, majd lefelé is kisebb-nagyobb bukkanókon át és  minden kanyarban figurák ugrottak  elő filmekből vett részletekkel!

Adventureland közepén van egy gyönyörű kalózhajó is étteremnek kialakítva.  A kalózok szigetével és egy kedves játszótérrel. Továbbá az arra vállalkozók megmászhatnak nyolcszázharminckét lépcsőt, hogy megtekintsék Robinson lakosztályát egy hatalmas műfán.

5.       Frontierland

A parknak ez a része egy olyan várost próbál utánozni, mint a régi aranylelőhelyek melletti települések voltak. Bekukkanthatunk a vegyesboltba, megmászhatjuk a figyelőtornyot, üldögélhetünk a szalonban, és lövöldözhetünk agyagedényekre vagy kaktuszokra. Aztán építettek itt is egy hullámvasutat. Sorbaállás közben le kellett menni a föld alá, hadd lássa az ember, milyen volt régen egy bánya. Aztán a kocsi kivisz a levegőbe, jobbra kanyar, balra kanyar, csigalassan felfelé és hirtelen lefelé, de mégis jól szórakozol! A terület egy részét elfoglalja egy tó, amin még hajó is jár, fel lehet ülni rá. Aki még bírja játszhat egyet  e Pocahontas indián falujában azaz egy újabb játszótéren. 

 

Minden nap kétszer van egy parádés felvonulás a parkban. Hatalmas, különböző témákra komponált kocsikon hurcolják körbe a leghíresebb mesefigurákat.

Szóval, lehet látni Hófehérkét és a többi hercegnőt, a királyfikat, meg Micimackót és csapatát, és így tovább. Nyáron, záráskor,  jó idő esetén egy szuper tűzijátékot is rendeznek!

 

 

Várjuk érdeklődését elérhetőségeink valamelyikén!